20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες.
- Αν διαθέτουμε μαντολίνο, λεπτοκόβουμε το φινόκιο με αυτό.
- Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Στρώνουμε τις γαρίδες στο ταψάκι και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χωρίς, όμως, να στεγνώσουν.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζουμε λίγο τα κεφάλια των γαρίδων ώστε τα νόστιμα ζουμιά που θα βγουν να ανακατευτούν με τα υγρά του ταψιού.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του ταψιού σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές και συνοδεύουμε με ψωμί (θα μας χρειαστεί για τα υγρά του φαγητού) και σαλάτα της αρεσκείας μας.