ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες αχνιστές, κρασάτεςΓαρίδες αχνιστές, κρασάτες
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις γαρίδες σαγανάκι με σπανάκι, ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά. Το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σπανάκι σε πιατέλα. Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις αλευρώνουμε με το ρυζάλευρο.
  5. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το σπανάκι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT