20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις γαρίδες σαγανάκι με σπανάκι, ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά. Το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σπανάκι σε πιατέλα. Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις αλευρώνουμε με το ρυζάλευρο.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το σπανάκι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.