Οι γαρίδες-τίγρεις εκτρέφονται ευρέως στην Ταϊλάνδη και χρησιμοποιούνται σε πολλά πιάτα. Μπορούμε, ωστόσο, να βάλουμε διάφορα είδη γαρίδας, ανάλογα με το ποιες έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτή η συνταγή περιέχει αρκετό σκόρδο, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ωραίες, φρέσκες και γλυκές σκελίδες, για την καλύτερη δυνατή γεύση.
25'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Χρησιµοποιώντας γουδί και γουδοχέρι ή έναν µικρό πολυκόφτη, κοπανίζουµε ή χτυπάµε τα κοτσάνια κόλιανδρου και το σκόρδο µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά, αλλά να µη λιώσουν.
- Προσθέτουµε τους κόκκους πιπεριού και κοπανίζουµε ξανά.
- Σε ένα άλλο µικρό µπολ ανακατεύουµε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιού και τη ζάχαρη.
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε τον πολτό µε τον κόλιανδρο για 1-2 λεπτά ή µέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά και να βγάλει τα αρώµατά του.
- Προσθέτουµε τις γαρίδες και το µείγµα µε τη σάλτσα σόγιας και σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ακόµα ή µέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώµα.
- ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
- Πασπαλίζουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού και φέτες τσίλι.
- Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.
Μυστικά
* σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με έθνικ προϊόντα.