ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες σαγανάκι με ντοματίνια και ούζοΓαρίδες σαγανάκι με ντοματίνια και ούζο Από το καλό ψαροεστιατόριο «Γλυκάνισος», που λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, με διαλεχτή πρώτη ύλη και πιάτα βαθιάς νοστιμιάς, έρχεται αυτή η συνταγή.

20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις γαρίδες λαδολέμονο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε να ροδίσει και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κρασί.
  3. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT