30'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Αφαιρούμε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες καθώς και το εντεράκι από τη ράχη τους με μια οδοντογλυφίδα.
- Βάζουμε κελύφη και κεφάλια σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει άνετα και τα βράζουμε να μείνει 1 φλιτζάνι. Το σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε τα σέσκουλα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει να βράσουν 1 λεπτό και να μαραθούν. Τα στραγγίζουμε.
- Κόβουμε τους μίσχους, τους ψιλοκόβουμε και τους αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τους χρησιμοποιήσουμε.
- Τυλίγουμε κάθε γαρίδα σε ένα φύλλο σέσκουλου αφήνοντας απ’ έξω την ουρίτσα. Τις τυλίγουμε όλες.
- Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τους ψιλοκομμένους μίσχους και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
- Τότε προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, το σουρωμένο ζουμί, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν, να γίνουν σάλτσα.
- Πριν πήξει εντελώς, προσθέτουμε τις τυλιγμένες γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 3 - 4 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες σκέτες με ούζο ως μεζέ ή με ένα λευκό πιλάφι ως φαγητό.