1 ώρα
προετοιμασία
2 ώρες και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα γαρδουμπάκια, ξεκινάμε κόβωντας την κοιλιά σε λωρίδες μακρόστενες, πάχους 2 - 3 εκ.
- Τυλίγουμε ένα κομμάτι κοιλιά με το έντερο σαν μικρό κοκορέτσι. Τυλίγουμε και κάθε ποδαράκι με έντερο.
- Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα ρολά για 3-4 λεπτά και στραγγίζουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε και τα γαρδούμια και ανακατεύουμε απαλά για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε νερό που να τα καλύπτει, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα κολοκυθάκια και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ένα Κοτσιφάλι-Syrah, ένα κρητικό Cabernet Sauvignon.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.