20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την γαλλική σαλάτα με ψητά παντζάρια, καρότα, ξινόμηλα και σάλτσα μήλου αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με το μισό λάδι, τα παντζάρια και τα καρότα και τα αδειάζουμε στο ταψί.
- Κλείνουμε τη λαδόκολλα και τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο σαν δεματάκι, για να μην ανοίξει.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα προσεκτικά, για να μην καούμε από τους ατμούς, και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, τη γαλλική σαλάτα, το σικορέ, τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια περίπου 1 εκ. και τα ρίχνουμε στη σαλάτα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαλλική σαλάτα με ψητά παντζάρια, καρότα, ξινόμηλα και σάλτσα μήλου.