ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολύχρωμη σαλάτα με πετιμέζιΠολύχρωμη σαλάτα με πετιμέζι
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την γαλλική σαλάτα με ψητά παντζάρια, καρότα, ξινόμηλα και σάλτσα μήλου αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με το μισό λάδι, τα παντζάρια και τα καρότα και τα αδειάζουμε στο ταψί.
  3. Κλείνουμε τη λαδόκολλα και τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο σαν δεματάκι, για να μην ανοίξει.
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα προσεκτικά, για να μην καούμε από τους ατμούς, και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, τη γαλλική σαλάτα, το σικορέ, τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε.
  7. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια περίπου 1 εκ. και τα ρίχνουμε στη σαλάτα.
  8. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαλλική σαλάτα με ψητά παντζάρια, καρότα, ξινόμηλα και σάλτσα μήλου.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT