10'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' βράσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 100 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φρουί γλασέ μανταρινιού με μέλι θυμαρίσιο, ρίχνουμε τις φλούδες σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τις σκεπάσει.
- Βράζουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά (μετράμε τον χρόνο από όταν αρχίσει το νερό να βράζει). Τις στραγγίζουμε.
- Σκουπίζουμε το κατσαρολάκι και ρίχνουμε 200 ml νερό, τη ζάχαρη και το μέλι.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει το σιρόπι να κοχλάζει.
- Ρίχνουμε τις φλούδες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε 150 ml νερό και σιγοβράζουμε για άλλη 1 ώρα.
- Αφήνουμε τις φλούδες να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο.
- Με το σιρόπι νοστιμίζουμε γλυκά και ροφήματα όπως τσάι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.