15' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 3Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη φριτάτα με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης, αρχικά κόβουμε σε λεπτές φέτες το λουκάνικο.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 20 - 22 εκ. και το τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το ξερό θυμάρι και το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά επιπλέον.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από κάτω.
- Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε στο φούρνο κάτω από καυτό γκριλ, να πήξει και να ροδίσει (αν το χερούλι είναι πλαστικό, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί).
- Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε τη φριτάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Τη σερβίρουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.