20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το φρικασέ μανιταριών, βάζουμε τα 50 ml ελαιόλαδο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπερίτσα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να βγάλουν τα αρώματά τους το σκόρδο και η πιπεριά.
- Πετάμε το σκόρδο και την πιπεριά, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς προσθήκη άλλων υγρών, για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε και το σπανάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να «πέσει», να μαλακώσει, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά που θα βγάλει κι αυτό και να χυλώσει κάπως ο ζωμός.
- Πασπαλίζουμε με θυμάρι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε το φρικασέ μανιταριών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 56.