Δροσερές, ζουμερές, γλυκές και ταυτόχρονα όξινες, εμπνέουν τον Σπύρο Πατσιάλο, δημιουργό του huntingspirits.tv, ο οποίος μας προτείνει τρία απολαυστικά κοκτέιλ.
Έχουν «τρυπώσει» σχεδόν σε όλα τα κλασικά κοκτέιλ – από margarita, daiquiri και mojito μέχρι cosmopolitan ή mai tai. H γεύση τους ταιριάζει στα περισσότερα signature κοκτέιλ, προσφέροντας μια εύκολη παραλλαγή τους και προσδίδοντάς τους ελκυστικό χρώμα και νέα, λαχταριστή, οργανοληπτική διάσταση. Τους ταιριάζουν όλα: λεμόνι, δυόσμος, ροζ πιπέρι ή βανίλια. Και μπορείς εύκολα να παίξεις μαζί τους. Λιώνοντας, για παράδειγμα, λίγες φράουλες σε ένα απλό αφρώδες κρασί ή προσθέτοντας σε οποιοδήποτε λευκό ποτό δύο κουταλιές από σπιτικό σιρόπι* φράουλας, έχεις δύο νέα ποτά.
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 1 κοκτέιλ
Σιρόπι φράουλας
Για το G Mine cocktail
Για το πουρέ φράουλας
Για το Red Wild Ginger
Για το Forest Gun
*Φράουλες και τσάι
Διαδικασία
Σιρόπι φράουλας
Για να φτιάξουμε το σιρόπι φράουλας, ανακατεύουμε 1 λίτρο νερό με 1 λίτρο ζάχαρη και περίπου 300 - 400 γρ. φράουλες σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
G Mine cocktail
Πρώτα, με ένα γουδοχέρι συνθλίβουμε το ροζ πιπέρι στη βάση του σέικερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά με πάγο. Διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ και το δροσιστικό, φρουτώδες αλλά και πικάντικο ποτό μας είναι έτοιμο.
Πουρές φράουλας
Για να τον φτιάξουμε, βάζουμε στο μίξερ τις φράουλες, τη ζάχαρη και το νερό και τα ομογενοποιούμε. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Red Wild Ginger
Για να φτιάξουμε το Red Wild Ginger, ξεκινάμε χτυπώντας όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο.
Διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι για Μαρτίνι και σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με μισή φράουλα και μία φετούλα τζίντζερ.
Forest Gun
Για να φτιάξουμε το Forest Gun, ξεκινάμε προσθέτοντας όλα τα υλικά στο σέικερ.
Χτυπάμε καλά με πάγο και διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ. Για να διακοσμήσουμε αυτό το ιδιαίτερο ποτό, αρκούν 2 λεπτές και μυρωδάτες φέτες φράουλας.
*Φράουλες και τσάι
Προσθέτουμε χλιαρό νερό και τα αφήνουμε για μισή ώρα.
Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα καθαρό δοχείο, προσθέτουμε αντίστοιχη ποσότητα άσπρης ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.