5'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6-8 άτομαΓια τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το φουρνιστό κουνουπίδι με κρύα σάλτσα από αριάνι και μυρώνια ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C. Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με το λάδι και το πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το κύμινο. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όσο μας αρέσει (καλό είναι να κρατάει λίγο). Το ξεφουρνίζουμε και το βάζουμε σε πιατέλα. Το ραντίζουμε με 1-2 κουταλιές από τα υγρά του ταψιού.
- Ανακατεύουμε τα μυρώνια με τα αμύγδαλα και το αριάνι, περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνουπίδι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.