ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛινγκουίνι πέστο ρόκαςΖυμαρικά με εναλλακτική πέστο ρόκας
15' προετοιμασία
14' μαγείρεμα
Σύνολο: 29'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα φιογκάκια με καλοκαιρινά λαχανικά, ξεκινάμε και βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τον τριμμένο κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα φιογκάκια και ανακατεύουμε για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αν θέλουμε το φαγητό πιο ζουμερό, τότε προσθέτουμε και το νερό που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
  6. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT