10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το φιλέτο σολομού στο τηγάνι με φασολάκια σαλάτα, σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τον άνηθο με το λεμόνι και το λάδι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με ένα πινέλο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω, και τον σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά ή μέχρι το δέρμα να γίνει τραγανό.
- Γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, για μέτρια ψημένα. Αν τα θέλουμε καλοψημένα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
- Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα φασολάκια, μέχρι να γίνουν όσο μαλακά θέλουμε – κατά προτίμηση γύρω στα 3 - 4 λεπτά για να παραμείνουν τραγανά (ανάλογα, βέβαια, με το πόσο τρυφερά είναι).
- Τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε και τα λευκά φασόλια και ανακατεύουμε απαλά.
- Μοιράζουμε τη σαλάτα και τα φιλέτα στα πιάτα, περιχύνουμε και το μείγμα άνηθου, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 01.