ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιούΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιού Το φιλέτο κοτόπουλο δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μας. Γιατί σε μισή ώρα το πολύ, μπορούμε να φτιάξουμε ένα φαγητό νόστιμο και ελαφρύ. Ή… πολύ ελαφρύ. Όπως αυτό εδώ, που έχει 260 Kcal/μερίδα. Έχει και θρεπτικά ατού. Όπως σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος «τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φλαβονοειδή – πρόκειται για σημαντικά αντιοξειδωτικά συστατικά–, ενώ αποτελούν πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου, φυλλικού οξέος, καλίου, πυριδοξίνης και θειαμίνης. Ο συνδυασμός με το κοτόπουλο ενισχύει το πιάτο με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και αυξάνει σημαντικά τον κορεσμό».

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το φιλέτο κοτόπουλο λεμονάτο, με κολοκυθάκια σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε τα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια, τα καρότα και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Δροσερά λευκά και ροζέ κρασιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT