25'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και θυμάρι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το αλατοπιπερώνουμε, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε όλα μαζί τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλο μισό λεπτό και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το θυμάρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε απαλά, αποσύρουμε και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε, τα φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και θυμάρι, με πράσινη σαλάτα ή με ένα αφράτο πιλάφι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.