ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι πλακί με πατάτες από τον Χριστόφορο ΠέσκιαΨάρι πλακί με πατάτες από τον Χριστόφορο Πέσκια
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φιλέτα ψαριού γιαχνιστά με πατάτες και πράσα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Στρώνουμε τις πατάτες και τα πράσα όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
  3. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν κάπως, ανακινώντας πότε πότε την κατσαρόλα.
  4. Στη συνέχεια, στρώνουμε από πάνω τα ψαροφιλέτα.
  5. Σκορπίζουμε την κάππαρη, περιχύνουμε με το κρασί και τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 12-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι (χωρίς να στεγνώσει) και τα λαχανικά. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε κανονικά.
  6. Αν το ψάρι γίνει πριν από τα λαχανικά, το βγάζουμε και ψήνουμε τα λαχανικά μόνα τους μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλουμε, προσθέτοντας αν χρειαστεί ελάχιστο νερό.
  7. Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Σερβίρουμε, τα φιλέτα ψαριού γιαχνιστά με πατάτες και πράσα, αμέσως.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT