5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα κοτόπουλα πανέ, κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου κατά μήκος σε δύο λεπτές φέτες.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού και σε άλλο ανακατεύουμε το πεκορίνο με το πιπέρι.
- Περνάμε κάθε κομμάτι φιλέτου πρώτα από τα ασπράδια και μετά από το μείγμα τυριού-πιπεριού και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να μη στεγνώσει.
- Μοιράζουμε στα πιάτα τις ντομάτες , πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξίδι βαλσαμικό, βάζουμε από πάνω τα φιλετάκια κοτόπουλου και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 101.