ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτα κοτόπουλο στον φούρνο με πικάντικο γλάσσο ροδάκινουΦιλέτα κοτόπουλο στον φούρνο με πικάντικο γλάσο ροδάκινου
15' προετοιμασία
17' ψήσιμο
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σος ξηρών καρπών

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με αχλάδια και σάλτσα ξηρών καρπών, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα αχλάδια και τα κεδροκούκουτσα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. (Φροντίζουμε τα αχλάδια να είναι αρκετά ώριμα, ώστε να μαλακώσουν στον ίδιο χρόνο με το κοτόπουλο.)
  2. Αφαιρούμε τα κεδροκούκουτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε περίπου 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα αχλάδια, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Αδειάζουμε σε πιατέλα.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη το φυστικοβούτυρο με το πορτοκάλι, το λεμόνι, το λάδι, το θυμάρι, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το φουντούκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε.
  3. Σερβίρουμε τη σάλτσα δίπλα στο κοτόπουλο με τα αχλάδια, για να βάλει ο καθένας όση θέλει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT