5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φιλέτα γλώσσας με τζίντζερ και κινέζικο λάχανο, προθερμαίνουμε το γκριλ στους 220° C.
- Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα γλώσσας σε μία στρώση και τα βάζουμε μέσα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το τζίντζερ, μαζί με την πάπρικα, τη μια σκελίδα σκόρδου, το σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) και τη σάλτσα σόγιας.
- Αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές
- Τα ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε απλό τηγάνι.
- Ρίχνουμε τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου, τη σοτάρουμε ελαφρώς για 1/2 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε το κινεζικό λάχανο.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Αποσύρουμε και σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας στα πιάτα.
- Συνοδεύουμε με: το λάχανο και, αν θέλουμε, με ρύζι μπασμάτι.