15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Τεμάχια: 1Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοκτέιλ Fig’s Punch, αρχικά βάζουμε, σε ένα βαθύ κατσαρολάκι, όλα τα υλικά.
- Στη συνέχεια, τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην πάρουν βράση, για 10 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη, το μέλι και το πετιμέζι και να αρωματιστεί το κρασί από τα σύκα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε, το κοκτέιλ Fig’s Punch, σε ποτήρι του κρασιού με παγάκια.
- Γαρνίρουμε με ένα κομμένο στα δύο σύκο περασμένο σε ένα κλαράκι ρίγανης ή θυμαριού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Οινοχόος, τεύχος 47.