25'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τις φέτες ψαριού στο φούρνο µε µανέστρα ξεκινάμε και αλατίζουµε το ψάρι. Το αφήνουµε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά, να στραγγίξει και να «νοστιµίσει» από το αλάτι.
- Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 200° C.
- Βάζουµε το ψάρι σε ένα µεγάλο ταψί, πασπαλίζουµε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι, µε τη ρίγανη και το περιχύνουµε µε την ντοµάτα, το ελαιόλαδο και 100 ml νερό.
- Ψήνουµε για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουµε το ταψί από το φούρνο και αφαιρούµε το ψάρι µε τρυπητή κουτάλα.
- Το βάζουµε σε πιατέλα και το κρατάµε στην άκρη.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180° C.
- Ρίχνουµε στο ταψί περίπου 700 ml βραστό νερό, τη µανέστρα, αλατίζουμε, ανακατεύουµε µε πιρούνι και ξαναβάζουµε το ταψί στο φούρνο.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει καλά το κριθαράκι, αλλά να µη στεγνώσει και να είναι ζουµερό.
- Αν σωθούν τα υγρά και η µανέστρα δεν έχει γίνει, προσθέτουµε λίγο ζεστό νερό.
- Μόλις 5 λεπτά πριν από το τέλος του µαγειρέµατος προσθέτουµε στο ταψί το ψάρι και συνεχίζουµε το ψήσιµο.
- Πασπαλίζουµε µε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουµε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 84.