10'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη φέτα
Για τη σάλτσα σύκου
Διαδικασία
Φέτα
- Για να φτιάξουμε φέτα πανέ με σάλτσα σύκου, αρχικά ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολάκι, το τυρί κρέμα, το γάλα, 50 ml νερό και τον δυόσμο.
- Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
- Σε τρίτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
- Και σε ένα τέταρτο βάζουμε τα αυγά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψει καλά τον πυθμένα του και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Περνάμε έναν έναν τους κύβους φέτας από το αλεύρι, τους τινάζουμε ελαφρώς.
- Στη συνέχεια, τους βουτάμε στο μείγμα του τυριού κρέμας, καλύπτοντάς τους απ’ όλες τις μεριές.
- Τους περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
- Τέλος, τους βουτάμε γρήγορα στο αυγό.
- Τους ρίχνουμε αμέσως στο καυτό λάδι, σε δόσεις, και τους τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό, γυρίζοντάς τους τακτικά, μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα.
- Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τους σερβίρουμε καυτούς.
Σάλτσα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε τους κύβους φέτας ζεστούς και συνοδεύουμε με τη σάλτσα σύκου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.