ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με σύκα, κατσικίσιο τυρί και προσούτοΤάρτα με σύκα, κατσικίσιο τυρί και προσούτο
10' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη φέτα

Για τη σάλτσα σύκου

Διαδικασία

Φέτα

  1. Για να φτιάξουμε φέτα πανέ με σάλτσα σύκου, αρχικά ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολάκι, το τυρί κρέμα, το γάλα, 50 ml νερό και τον δυόσμο.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  3. Σε τρίτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  4. Και σε ένα τέταρτο βάζουμε τα αυγά.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψει καλά τον πυθμένα του και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
  6. Περνάμε έναν έναν τους κύβους φέτας από το αλεύρι, τους τινάζουμε ελαφρώς.
  7. Στη συνέχεια, τους βουτάμε στο μείγμα του τυριού κρέμας, καλύπτοντάς τους απ’ όλες τις μεριές.
  8. Τους περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
  9. Τέλος, τους βουτάμε γρήγορα στο αυγό.
  10. Τους ρίχνουμε αμέσως στο καυτό λάδι, σε δόσεις, και τους τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό, γυρίζοντάς τους τακτικά, μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα.
  11. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  12. Τους σερβίρουμε καυτούς.

Σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Σερβίρουμε τους κύβους φέτας ζεστούς και συνοδεύουμε με τη σάλτσα σύκου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT