15'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα φασόλια με μανιτάρια βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές (αν βάλουμε), αλάτι, πιπέρι και 250 ml ζεστό νερό.
- Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σουρωμένα φασόλια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.