10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα μαυρομάτικα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει κατά 5-6 εκ.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν και έπειτα τα στραγγίζουμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό και το βγάζουμε σε ένα σκεύος.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την πάπρικα και ρίχνουμε το νερό με τον πελτέ.
  6. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.
  7. Ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  8. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε τα φασόλια μαυρομάτικα γιαχνί με μπέικον.

Συνοδεύουμε με μια κομψή ρετσίνα από Σαββατιανό.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT