10'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τηνΦασολάδα με λαχανικά και καρύδια, βάζουμε τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν από το βράδυ.
- Την επομένη τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να βράσουν.
- Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
- Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και μαζί το λάδι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν βράσουν και τα φασόλια και τα λαχανικά, φροντίζουμε να υπάρχει λίγο ζουμί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια.
- Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, οπότε τα καρύδια θα αφήσουν το λάδι τους και το φαγητό θα πάρει ιδιαίτερη νοστιμιά και ένα ωραίο καστανό χρώμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».