ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦανουρόπιτα με ταχίνιΦανουρόπιτα με ταχίνι
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Κομμάτια: 20-25

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φανουρόπιτα με μαστίχα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170 - 180°C και λαδώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 32 εκ. και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  2. Βάζουμε σε βαθύ μπολ το λάδι, τη ζάχαρη (όλη την ποσότητα), τον χυμό, το νερό, το λικέρ, την κανέλα και την καρυδόψιχα.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί.
  4. Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε τη φανουρόπιτα για περίπου 45 λεπτά.
  6. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μυστικά

Αν δεν έχουμε λικέρ μαστίχα, μπορούμε να βάλουμε κονιάκ. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε μόνο από το ένα είδος σταφίδας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT