20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές και άφθονο νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Αποσύρουμε και τις στραγγίζουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, την πατάτα, το καρότο και το τσίλι (αν βάλουμε) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και 250 ml νερό και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι φακές (χωρίς να λιώσουν) και να χυλώσει η σάλτσα. Αν χρειαστούν περισσότερο μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον.