Πιάτα από την εταιρεία Dipno
15'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φαγκρί με ντομάτα, μανιτάρια και θυμάρι στη λαδόκολλα, ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) ή σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το θυμάρι, ανακατεύοντας διαρκώς, για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
- Tότε προσθέτουμε τις ντομάτες και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 7-8 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει κάπως.
- Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες του ψαριού για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε κάθε φέτα ψαριού σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο, βάζουμε από πάνω 1 φύλλο δυόσμου, μοιράζουμε σε κάθε φέτα τη σάλτσα με τα μανιτάρια και περιχύνουμε με 1 κουταλιά κρασί.
- Κλείνουμε τις φέτες μέσα στο λαδόχαρτο, διπλώνοντάς τες σε πακετάκι.
- Βάζουμε τα πακέτα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Ανοίγουμε τα πακέτα και είτε μεταφέρουμε στα πιάτα το ψάρι με τη σάλτσα του είτε τα βάζουμε όπως είναι στα πιάτα.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».