ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαλατένια ρολάκια (Panini al latte)Γαλατένια ρολάκια (Panini al latte)

Για να φτιάξουμε ρολά κανέλας από τορτίγιες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 175°C.

Ρολά κανέλας από τορτίγιες

Με ένα πινέλο αλείφουμε τη μία τορτίγια με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Κοσκινίζουμε από πάνω λίγη κανέλα, ρίχνοντάς την πρωτίστως στα κενά της ζάχαρης, απευθείας πάνω στην τορτίγια.

Ρολά κανέλας από τορτίγιεςΡολά κανέλας από τορτίγιες

Σκεπάζουμε με τη δεύτερη τορτίγια και επαναλαμβάνουμε όσα κάναμε με την πρώτη. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τις άλλες δύο τορτίγιες, τις οποίες τοποθετούμε σε στοίβα. Φροντίζουμε να περισσέψει λίγο βούτυρο και καστανή ζάχαρη, για τη φόρμα.

Ρολά κανέλας από τορτίγιες

Ρολά κανέλας από τορτίγιες

Τυλίγουμε ολόκληρη τη στοίβα σε μετρίως σφιχτό ρολό, κόβουμε τις δύο άκρες του δεξιά και αριστερά για να το ισιώσουμε και έπειτα το κόβουμε σε 6 ισόπαχες φέτες (βγαίνουν αρκετά παχιές).

Ρολά κανέλας από τορτίγιες

Με το βούτυρο που περίσσεψε αλείφουμε ένα ταψάκι για μάφιν με 6 θήκες (μόνο τον πυθμένα τους) και τις πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη.

Ρολά κανέλας από τορτίγιες

Μοιράζουμε στις θήκες τα σπασμένα καρύδια.

Ρολά κανέλας από τορτίγιες

Μοιράζουμε τις 6 φέτες που κόψαμε πάνω στα καρύδια.Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε. Σκεπάζουμε τη φόρμα με μεγάλο ξύλο κοπής και την αναποδογυρίζουμε, ώστε τα γλυκά να ξεφορμαριστούν πάνω στο ξύλο, με την πλευρά των καραμελωμένων καρυδιών προς τα πάνω.

Γλάσο ζάχαρης

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με το πιρούνι την άχνη με τον χυμό λεμονιού, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο άσπρο γλάσο που να στάζει κάπως αργά από το κουτάλι. Ραντίζουμε τα ρολά κανέλας με το γλάσο, αφήνουμε να στερεοποιηθεί για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.

10' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Τεμάχια: 6

Για το γλάσο ζάχαρης

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα εύκολα ρολά κανέλας από τορτίγιες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 175°C.
  2. Με ένα πινέλο αλείφουμε τη μία τορτίγια με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Κοσκινίζουμε από πάνω λίγη κανέλα, ρίχνοντάς την πρωτίστως στα κενά της ζάχαρης, απευθείας πάνω στην τορτίγια.
  3. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη τορτίγια και επαναλαμβάνουμε όσα κάναμε με την πρώτη.
  4. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τις άλλες δύο τορτίγιες, τις οποίες τοποθετούμε σε στοίβα. Φροντίζουμε να περισσέψει λίγο βούτυρο και καστανή ζάχαρη, για τη φόρμα.
  5. Τυλίγουμε ολόκληρη τη στοίβα σε μετρίως σφιχτό ρολό, κόβουμε τις δύο άκρες του δεξιά και αριστερά για να το ισιώσουμε και έπειτα το κόβουμε σε 6 ισόπαχες φέτες (βγαίνουν αρκετά παχιές).
  6. Με το βούτυρο που περίσσεψε αλείφουμε ένα ταψάκι για μάφιν με 6 θήκες (μόνο τον πυθμένα τους) και τις πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη.
  7. Μοιράζουμε στις θήκες τα σπασμένα καρύδια. Μοιράζουμε τις 6 φέτες που κόψαμε πάνω στα καρύδια.
  8. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε.
  9. Σκεπάζουμε τη φόρμα με μεγάλο ξύλο κοπής και την αναποδογυρίζουμε, ώστε τα γλυκά να ξεφορμαριστούν πάνω στο ξύλο, με την πλευρά των καραμελωμένων καρυδιών προς τα πάνω.

Γλάσο ζάχαρης

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με το πιρούνι την άχνη με τον χυμό λεμονιού, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο άσπρο γλάσο που να στάζει κάπως αργά από το κουτάλι.
  2. Ραντίζουμε τα ρολά κανέλας με το γλάσο, αφήνουμε να στερεοποιηθεί για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT