15'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την έτοιμη σφολιάτα με τυριά, μανιτάρια και μορταδέλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
- Τακτοποιούμε τη σφολιάτα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη.
- Την βάζουμε ανάμεσα σε δύο ταψιά με τις λαδόκολλες και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή. (Με τον τρόπο αυτό η σφολιάτα δεν θα φουσκώσει.)
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε τη φέτα πάνω στη σφολιάτα και από πάνω τα μανιτάρια.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το νιώτικο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι από μία φέτα μορταδέλα, ελαφρώς τσαλακωμένη. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.