10'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βάζουμε τις φακές να βράσουν με σκέτο νερό μαζί με τα σκόρδα.
- Όταν μαλακώσουν καλά, τις παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα (μαζί με τα σκόρδα) και τις βάζουμε στο μπλέντερ. Τις αλατίζουμε και τις αλέθουμε να γίνει ένας λείος πουρές.
- Σε ευρύχωρο και κατά προτίμηση αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το κύμινο και τον πουρέ της φακής.
- Ανακατεύουμε να ζεσταθεί, δοκιμάζουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και μια φρέσκια σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».