ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧούμους με πορτοκάλιΧούμους με πορτοκάλι
10' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τις φακές να βράσουν με σκέτο νερό μαζί με τα σκόρδα.
  2. Όταν μαλακώσουν καλά, τις παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα (μαζί με τα σκόρδα) και τις βάζουμε στο μπλέντερ. Τις αλατίζουμε και τις αλέθουμε να γίνει ένας λείος πουρές.
  3. Σε ευρύχωρο και κατά προτίμηση αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το κύμινο και τον πουρέ της φακής.
  4. Ανακατεύουμε να ζεσταθεί, δοκιμάζουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.
  5. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και μια φρέσκια σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT