ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσιες κοτολέτες με σαλάτα ρόκαΜοσχαρίσιες κοτολέτες με σαλάτα ρόκα
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε εσκαλόπ με λεμόνι, κάππαρη και γλυκό κρασί, αρχικά ελέγχουμε τα εγκαλόπ και αν δεν είναι καλά χτυπημένα, τα κοπανίζουμε με το ειδικό σφυράκι, τον μπάτη, ή ακόμα και με ένα μπρίκι ώστε να λεπτύνουν και να αποκτήσουν το ίδιο πάχος.
  2. Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι (ή το λάδι με το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Βάζουμε τα κομμάτια του εσκαλόπ και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  6. Βάζουμε στο τηγάνι το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό μαζί με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και την κάππαρη και μαγερεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  8. Επαναφέρουμε τα εσκαλόπ στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  9. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  10. Σερβίρουμε, τα εσκαλόπ με λεμόνι, κάππαρη και γλυκό κρασί, γαρνίροντας, αν θέλουμε, με φλούδες από γλυκιά γραβιέρα και συνοδεύουμε με λίγα βραστά ζυμαρικά ή με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Μυστικά

*Αυτήν την εποχή, αναζητάμε φρέσκα ελληνικά λεμόνια στις λαϊκές αγορές. Είναι ακόμη χρυσοπράσινα και -συνήθως- ακέρωτα. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα από λεμόνια εισαγωγής (αυτήν την εποχή τα σούπερ μάρκετ φέρνουν από Αργεντινή και Ιταλία), γιατί η φλούδα τους είναι κατά πάσα πιθανότητα κερωμένη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε βιολογικά λεμόνια, που συνήθως είναι εισαγωγής, αλλά έχουν ακέρωτη φλούδα.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT