ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαριόκες με γλυκό κουταλιού πορτοκάλιΚαριόκες με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
2 ώρες και 30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 50'

Υλικά

Κομμάτια: 35

Διαδικασία

  1. Για τους εργολάβους, ξεκινάμε ρίχνοντας στον κάδο του πολυκόφτη τα 300 γρ. φιλέ αμυγδάλου, την άχνη και τα 80 γρ. ασπράδι. Χτυπάμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή πάστα.
  2. Μεταφέρουμε την πάστα στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό για 1/2 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά τα 150 γρ. ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η πάστα να αφρατέψει και ο όγκος της να αυξηθεί.
  4. Σκεπάζουμε τον κάδο με διάφανη μεμβράνη και τον βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, για να ξεκουράσουμε το μείγμα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου.
  6. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλίτσες με βάρος περίπου 30 γρ. η καθεμία.
  7. Τις αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση 4-5 εκ. μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  8. Πασπαλίζουμε τους εργολάβους με το επιπλέον φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
  9. Τους αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί και τους βάζουμε σε πιατέλα. Συντηρούνται σε αεροστεγές δοχείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT