ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεσαντίγιας με πικάντικο κιμά κοτόπουλου και κασέριΚεσαντίγιας με πικάντικο κιμά κοτόπουλου και κασέρι
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη «σάλτσα» τσίλι

Διαδικασία

  1. Για το εντσιλάδας, ξεκινάμε με τη «Σάλτσα» τσίλι.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα ελαφρύ σκούρο χρώμα.
  4. Προσθέτουμε το τσίλι, το κύμινο, τη ρίγανη, τον ζωμό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.

Εντσιλάδας

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 20 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Αδειάζουμε σε μπολ και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τις τορτίγιες (μία μία ξεχωριστά) για περίπου μισό λεπτό.
  4. Τις γεμίζουμε με τα 3/4 από το τυρί, μοιράζοντάς το ισόποσα, και με το σοταρισμένο κρεμμύδι και τις τυλίγουμε σε ρολό.
  5. Σε ένα μέτριο βαθύ ταψί ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας και βάζουμε τα ρολά, τακτοποιώντας τα σε μία σειρά, στριμωχτά.
  6. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά και οι εντσιλάδας να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT