20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Τεμάχια: 6 μικρά burgersΓια το μπιφτέκι
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Μπιφτέκια
- Για το ελληνικό μπέργκερ με κάππαρη και φέτα, σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε καλά, ανακατεύοντας, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 φλιτζ. τριμμένο πάγο, για να γίνουν τα μπιφτέκια πιο αφράτα.
- Πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια διαμέτρου περίπου 8 εκ. και πάχους 1½ εκ.
Ψήσιμο
- Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τοποθετούμε πάνω της τα μπιφτέκια, ενώ από κάτω βάζουμε ένα ταψί για να στάζουν τα ζουμιά.
- Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα, για περίπου 8 λεπτά, τα γυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου άλλα 6 λεπτά.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε στις αντιστάσεις στους 190° C για περίπου 15 - 20 λεπτά.
Σερβίρισμα
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς στο γκριλ.
- Αλείφουμε τη βάση του ψωμιού με λίγο γιαούρτι, βάζουμε το μπιφτέκι, τα φύλλα της σαλάτας, ένα κομμάτι από την πιπεριά και σερβίρουμε.