ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλιόπιτες ή ελιωτέςΕλιόπιτες ή ελιωτές
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Κομμάτια: 28

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ελιόψωμα ατομικά, ξεκινάμε διαλύοντας τη μαγιά σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό (προσοχή, όχι ζεστό!).
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και το αλάτι. Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται, για να πετύχουμε ένα ζυμάρι ελαστικό και αφράτο.
  3. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 28 ίσα κομμάτια, τα πατάμε λίγο να πλατύνουν και βάζουμε στο κέντρο του καθενός από λίγες ελιές με κρεμμύδια. Κλείνουμε τα μπαλάκια φυλακίζοντας τη γέμιση στο κέντρο και τα πλάθουμε ξανά σε μπάλες.
  5. Τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 45 λεπτά).
  6. Τα αλείφουμε με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 40 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT