35'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: για 1 ταψί 20 Χ 30 εκ.Διαδικασία
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό περίπου.
- Στρώνουμε τα μισά σοκολατένια πτι μπερ στον πυθμένα ενός ορθογώνιου ταψιού με διαστάσεις 20 x 30 εκ.
- Αδειάζουμε πάνω τους τη μισή κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Καλύπτουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα μπισκότα και από πάνω αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια.
- Ζεσταίνουμε την πραλίνα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά την επιφάνεια του νερού.
- Μόλις η πραλίνα γίνει αρκετά πιο ρευστή, περιχύνουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε το εκλέρ κρύο, σε κομμάτια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.