1 ώρα και 20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 1½ κιλόΓια τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Ζύμη
- Για να ετοιμάσουμε το εκλέρ λεμόνι ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
- Οταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσει και να απορροφηθούν τα υγρά.
- Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Βάζουμε το μείγμα των σου σε ένα κορνέ με μεγάλη, ίσια μύτη (χωρίς δοντάκια) και σχηματίζουμε μπαστούνια πάνω στη λαμαρίνα.
- Τα ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά (όχι στον αέρα, γιατί θα χαλάσει το σχήμα τους).
- Είναι έτοιμα όταν ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γέμιση
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το γάλα (να μη βράσει).
- Ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ, με έναν αυγοδάρτη, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Πριν βράσει το γάλα, αδειάζουμε το 1/3 στο μπολ με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Ξαναβάζουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Συναρμολόγηση
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και με τη μύτη τρυπάμε τη βάση των σου σε τρία σημεία, γεμίζοντάς τα παράλληλα με κρέμα.
- Εναλλακτικά, κόβουμε τα σου στη μέση και τα ενώνουμε με την κρέμα (σαν σάντουιτς).
Γλυκές Ιστορίες 47