Δείτε πως φτιάχνουμε dorayaki τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ, βήμα – βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Οι Ιάπωνες κάνουν τα Dorayaki σάντουιτς ανά δύο, ενώνοντάς τα με την αγαπημένη πάστα κόκκινου φασολιού. Τα φτιάξαμε κι εμείς αλλά με γέμιση από χουρμάδες. Κι αν δεν σας αρέσουν οι χουρμάδες, κολλήστε τα με μαρμελάδα ή μερέντα. Εκεί θα τα χαλάσουμε;

Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

Δείτε πώς φτιάχνουμε τα dorayaki βήμα βήμα:

Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα-βήμα
Αν επιλέξουμε να γεμίσουμε τα ντοραγιάκι με πάστα χουρμά και όχι με κάποια από τις άλλες επιλογές, ξεκινάμε μουλιάζοντας τους χουρμάδες.
Τους βάζουμε σε ένα μπολ, τους καλύπτουμε με βραστό νερό και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Τους αφήνουμε για 4-5 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα-βήμα
Τους σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό, και τους αδειάζουμε στον πολυκόφτη.
Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα-βήμα
Τους πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια μαλακή πάστα, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο από το νερό που κρατήσαμε (αν δεν γυρνάει το μαχαίρι).

Πάνκεϊκ

Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα-βήμα
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το μέλι και τη ζάχαρη.
Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα-βήμα
Χτυπάμε αμέσως με ένα σύρμα πολύ καλά.

Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα-βήμα Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι, μαζί με το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά, να ξεκουραστεί.
Βγάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε.

Τηγάνισμα

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Βουτάμε μια χαρτοπετσέτα σε λάδι και αλείφουμε τον πάτο. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι, σκουπίζουμε εντελώς το λάδι.
Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα (περίπου 3 κουτ. σούπας) στο κέντρο του τηγανιού, έτσι ώστε να απλώσει και να σχηματιστεί μια στρογγυλή τηγανίτα.
Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια (περίπου 1 1⁄2 λεπτό). Τότε γυρνάμε την τηγανίτα με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, για άλλα 20-30 δευτερόλεπτα.
Μεταφέρουμε την τηγανίτα σε μια πιατέλα και τη σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα, όσο τηγανίζουμε τις υπόλοιπες.

Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα-βήμα Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα-βήμα

Μόλις είναι έτοιμα όλα τα πάνκεϊκ, τα ενώνουμε ανά δύο, βάζοντας ανάμεσά τους λίγη από την πάστα χουρμά ή τη γέμιση της επιλογής μας.
Dorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα-βήμα
Τυλίγουμε τα σάντουιτς σε μεμβράνη και τα βάζουμε στη σάκα των παιδιών ή στο ψωμοσάκουλο του γραφείου μας. Είναι το τέλειο κολατσιό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαρτάκια με μυζήθρα, χουρμάδες, δαμάσκηνα και ροκφόρΤαρτάκια με μυζήθρα, χουρμάδες, δαμάσκηνα και ροκφόρ
15' προετοιμασία
30' παρασκευή
5 ώρες και 15' αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6 σάντουιτς

Για τη γέμιση

Εναλλακτικές γεμίσεις

Διαδικασία

  1. Αν επιλέξουμε να γεμίσουμε τα ντοραγιάκι με πάστα χουρμά και όχι με κάποια από τις άλλες επιλογές, ξεκινάμε μουλιάζοντας τους χουρμάδες.
  2. Τους βάζουμε σε ένα μπολ, τους καλύπτουμε με βραστό νερό και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  3. Τους αφήνουμε για 4-5 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  4. Τους σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό, και τους αδειάζουμε στον πολυκόφτη.
  5. Τους πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια μαλακή πάστα, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο από το νερό που κρατήσαμε (αν δεν γυρνάει το μαχαίρι).

Πάνκεϊκ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το μέλι και τη ζάχαρη.
  2. Χτυπάμε αμέσως με ένα σύρμα πολύ καλά.
  3. Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι, μαζί με το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  5. Βγάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε.

Τηγάνισμα

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
  2. Βουτάμε μια χαρτοπετσέτα σε λάδι και αλείφουμε τον πάτο.
  3. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι, σκουπίζουμε εντελώς το λάδι.
  4. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα (περίπου 3 κουτ. σούπας) στο κέντρο του τηγανιού, έτσι ώστε να απλώσει και να σχηματιστεί μια στρογγυλή τηγανίτα.
  5. Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια (περίπου 1 1⁄2 λεπτό).
  6. Τότε γυρνάμε την τηγανίτα με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, για άλλα 20-30 δευτερόλεπτα.
  7. Μεταφέρουμε την τηγανίτα σε μια πιατέλα και τη σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα, όσο τηγανίζουμε τις υπόλοιπες.
  8. Μόλις είναι έτοιμα όλα τα πάνκεϊκ, τα ενώνουμε ανά δύο, βάζοντας ανάμεσά τους λίγη από την πάστα χουρμά ή τη γέμιση της επιλογής μας.
  9. Τυλίγουμε τα σάντουιτς σε μεμβράνη και τα βάζουμε στη σάκα των παιδιών ή στο ψωμοσάκουλο του γραφείου μας. Είναι το τέλειο κολατσιό!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT