Συνταγή από το Juicy Grill, το οποίο η γειτονιά του Χολαργού τιμά εδώ και χρόνια για τα μεγάλα, ζουμερά και χορταστικά μπέργκερ. Ένα εύκολο μπέργκερ, πικάντικο και ξεχωριστό με το πιο ζουμερό και αφράτο μπιφτέκι. Αναζητήστε καλά ψωμάκια σε φούρνους.
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Τεμάχια: 2Για τα μπιφτέκια
Για τα μανιτάρια
Για την πικάντικη μαγιονέζα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Μπιφτέκια
- Για να φτιάξουμε Donald Pank burger, σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε 2 μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια στην ίδια διάμετρο με τα ψωμάκια.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να κάψει καλά, το λαδώνουμε και ψήνουμε τα μπέργκερ μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν.
- Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 190° C, για περίπου 15-20 λεπτά.
Μανιτάρια
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά και σε ένα άλλο το πάνκο μαζί με αλατοπίπερο.
- Περνάμε τα μανιτάρια πρώτα από το αυγό και μετά από το πάνκο.
- Τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 15-20 λεπτά.
- Βάζουμε τις πιπεριές και τη μαγιονέζα στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς στο γκριλ.
- Αλείφουμε τη βάση του ψωμιού με μαγιονέζα, βάζουμε iceberg, ντομάτα, μπιφτέκι, μανιτάρι, τυρί, μπέικον και λίγη μαγιονέζα ακόμα.
- Σερβίρουμε το μπέργκερ μας αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 149.