20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Κομμάτια: 40-45Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε cookies σοκολάτας με καρύδια και μέλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Στο μίξερ βάζουμε το κακάο, το μέλι, το αλεύρι, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.
- Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας και τα ανακατεύουμε ξανά όλα μαζί.
- Πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ. και τα βάζουμε πάνω σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος που τα πλάσαμε και τον φούρνο μας, ίσως χρειαστεί περισσότερος ή λιγότερος χρόνος).
- Αφήνουμε, τα cookies σοκολάτας με καρύδια και μέλι, να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε σε δοχείο που σφραγίζει αεροστεγώς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.