15'
προετοιμασία
14' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 29'
Υλικά
Διαδικασία
- Για τα cookies με βρώμη και σταφίδες ξεκινάμε και χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν λίγο και προσθέτουμε τη βανίλια και τις σταφίδες.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες μέχρι το μείγμα να αφρατέψει αρκετά.
- Σε ένα διαφορετικό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
- Αδειάζουμε αυτό το μείγμα σιγά σιγά μέσα στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών (που είχαμε στο ψυγείο) και ανακατεύουμε ξανά.
- Τέλος, προσθέτουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε για λίγο.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης περίπου 90 γρ. το καθένα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.
- Ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
- Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.