15'
προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 27'
Υλικά
Τεμάχια: 20Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα cookies με λευκή σοκολάτα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανιλίνη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα.
- Μετριάζουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα που ετοιμάσαμε, βάρους περίπου 40 γρ., και τα αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση τουλάχιστον 4-5 εκ. μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο τα μπισκότα θα απλώσουν.
- Ψήνουμε τα cookies σε δόσεις, για 10-12 λεπτά (ανάλογα και με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας).
- Όσο είναι ζεστά τα cookies με λευκή σοκολάτα, θα είναι μαλακά, αλλά θα σφίξουν ελαφρώς καθώς θα κρυώνουν.
- Aφήνουμε τα cookies, να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Μυστικά
Αν προτιμάμε άλλη σοκολάτα από τη λευκή, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε άφοβα!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.