35'
προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 43'
Υλικά
Κομμάτια: 28Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε cookies με κράνμπερις, πορτοκάλι και καρύδια, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Ρίχνουμε και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να σκορπίσει στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε σχετικά σύντομα, μέχρι απλώς να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα κράνμπερις και την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να απλωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα δόσεις των 50 γρ. και τις αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση, γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Η κάθε κουταλιά που βάζουμε στο ταψί είναι ακανόνιστου σχήματος, αλλά με το ψήσιμο θα απλώσουν σε σχεδόν στρογγυλά cookies.
- Ψήνουμε τα cookies για 6-8 λεπτά. Δεν χρειάζεται περισσότερος χρόνος, γιατί τα cookies αυτά είναι μαλακά.
- Αφήνουμε, τα cookies με κράνμπερις, πορτοκάλι και καρύδια, να κρυώσουν σε σχάρα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.