Στην ταβέρνα Κάβο Ντόρο ο ιδιοκτήτης Γιάννης Σούλιος έχει πάντα το ελεύθερο να κάνει τα κουμάντα του και να μας σερβίρει ό,τι καλό έχει φέρει μόλις το καΐκι στο λιμανάκι. Από την τελευταία φορά θυμάμαι κυρίως ένα αφράτο συκώτι πεσκανδρίτσας τηγανητό και πλατιές (σαλάχι) με απίθανη σκορδαλιά αμυγδάλου. Οι χταποδοκεφτέδες που ετοιμάζει η γυναίκα του, η Χαρίκλεια, με τις κουκούλες που περισσεύουν από τα χταπόδια που τα ψήνουν στα κάρβουνα είναι λιχουδιά από τις λίγες. Τραβάνε μπόλικο ούζο!
20'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για τους αρωματικούς χταποδοκεφτέδες, βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μπολ, τα ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να σφίξει. Αν δεν πλάθεται, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.
- Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τους αρωματικούς χταποδοκεφτέδες σε χαρτί να στραγγίξουν από το λάδι και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 145.