ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧταπόδι γιουβέτσιΧταπόδι γιουβέτσι, της Εύης Βουτσινά

«Διαλέγουμε χταπόδι παραγουλιασμένο, για να είναι μαλακό. Το καταλαβαίνουμε αν, ανοίγοντας τα πλοκάμια του, σκίζεται εύκολα», με συμβουλεύουν οι δύο μάγειρες. Το φαγητό αυτό είναι πικάντικο, κι έτσι αυτοί στο σπίτι τους το βγάζουν συνήθως για μεζέ. Ωστόσο, αν θέλουν να το κάνουν φαΐ, το σερβίρουν με ζυμαρικά.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει.
  2. Προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε μερικές φορές μέχρι να αλλάξει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από αλάτι.
  3. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά. Δεν χρειάζονται υγρά, το χταπόδι θα μαγειρευτεί στα υγρά που θα βγάλει.
  4. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και μαγειρεύουμε ακόμα 30-40 λεπτά, προσέχοντας να μη σωθούν τα υγρά και κολλήσει το φαγητό. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι.
  5. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, το δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 190.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT