Μόλις βγάλουμε τα μπισκότα από τον φούρνο, όσο ακόμα είναι ζεστά, κάνουμε μια μικρή τρύπα σε μια άκρη τους για να περάσουμε από εκεί μια κορδελίτσα και να τα κρεμάσουμε, αν θέλουμε, στο δέντρο.
25'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
40'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Τεμάχια: 20Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα-στολίδια, αρχικά χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό και κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε τον κρόκο, το σιρόπι, το νερό (ή χυμό) και τα χτυπάμε αλλά με χαμηλή ταχύτητα, ίσα να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το τζίντζερ και τη σόδα, σε δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα, αρχικά με το φτερό και στη συνέχεια, όταν το μείγμα θα αρχίσει να γίνεται ζύμη, με το γάντζο, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
- Τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε φύλλο με πάχος 0,5 εκατοστό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Με γιορτινά κουπ-πατ (δεντράκια, καμπάνες, αστέρια κ.λπ.), κόβουμε μπισκότα και τα βάζουμε σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ξαναπλάθουμε όση ζύμη περίσσεψε, την ανοίγουμε πάλι και κόβουμε κι άλλα μπισκότα.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε και, όσο είναι ζεστά, κάνουμε μια μικρή τρύπα σε μια άκρη τους για να περάσουμε από εκεί μια κορδελίτσα και να τα κρεμάσουμε, αν θέλουμε, στο δέντρο.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε σχάρα.
- Περνάμε, στα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, κορδελίτσες από τις τρύπες και τα κρεμάμε στο δέντρο.