30'
προετοιμασία
2 ώρες και 20'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Κομμάτια: 22-24Γλάσο σοκολάτας
Διαδικασία
- Καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί που να χωράει στο ψυγείο μας με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, με πολλή προσοχή, ανοίγουμε τους χουρμάδες κατά μήκος, χωρίς να τους χωρίσουμε εντελώς. Αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι με τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το καβουρδισμένο σουσάμι.
- Γεμίζουμε κάθε χουρμά με 1 γεμάτο κουτ. γλυκού από το μείγμα ταχινιού και τους πιέζουμε ελαφρά να κλείσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση.
- Τους τοποθετούμε στο ταψί και βάζουμε στο ψυγείο για 15- 20 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να σφίξουν λίγο.
- Ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας με το λάδι καρύδας ή το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά, στα 600 W (εναλλακτικά σε μπεν μαρί), ώστε να λιώσει η σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και βουτάμε κάθε γεμιστό χουρμά μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
- Τους αραδιάζουμε πάλι πάνω στο ταψί, τους πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ξαναβάζουμε πάλι το ταψί στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να κρυώσουν καλά και να σφίξει η σοκολάτα.
Μυστικά
*Για το καβουρδισμένο σουσάμι, ψήνουμε ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.