ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧορτόσουπα με καυκαλήθρες και κρέμα φέταςΧορτόσουπα με καυκαλήθρες και κρέμα φέτας

(Πιάτα από το Equip Hotel Μον. ΕΠΕ)

30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τον ζωμό λαχανικών

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ζωμός

  1. Για να ετοιμάσουμε την χορτόσουπα βελουτέ με μυρωδάτο ζωμό βάζουμε όλα τα υλικά σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με 1,5 λίτρο νερό και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά.
  2. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα για 1 ώρα.
  3. Τον σουρώνουμε και αφαιρούμε τα στερεά υλικά (τα χρησιμοποιούμε για σαλάτα, για συνοδευτικό κ.ά.).

Σούπα

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε, τις πατάτες, το πράσο, τα καρότα, τη σελινόριζα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  3. Το πολτοποιούμε όλο στον πολυκόφτη, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο λάδι για 1-2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα χόρτα και μυρωδικά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, πριν οι πρασινάδες χάσουν το ωραίο, φωτεινό χρώμα τους, και τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν λείος πολτός.
  7. Τον αδειάζουμε στο προηγούμενο μείγμα που πολτοποιήσαμε και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  8. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  9. Μοιράζουμε αμέσως τη σούπα στα πιάτα και στολίζουμε με φυλλαράκια καυκαλήθρας.
  10. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT